10.10.2024
I
Pulse

Kvarn X Pro viikkoraportti: Viikko 41

Viimeinen viikko on kryptomarkkinalla menty poikittaisliikkeessä, ilman selkeää trendiä. Suurimman kryptovaluutta bitcoinin kurssi nousi noin kaksi prosenttia, toiseksi suurimman kryptovaluutta etherin puolestaan laski noin prosentin. Muun kryptomarkkinan (pl. suurimmat stablecoinit) kokonaisarvo nousi noin yhden prosentin.

Bitcoinin muuta markkinaa vahvemman kurssikehityksen myötä bitcoin-dominanssi nousi noin yhden prosentin. Etherin selkeästi muuta markkinaa heikomman kurssikehityksen myötä ETH/BTC-suhde puolestaan laski noin kaksi prosenttia.

Kvarn X-kaupankäyntipalvelun tokeneista mainittavia viikkonousuja tekivät Aptoksen APT-token (+16%), SUPER (+8%) ja meemikolikko WIF (+5%). Kovimmat viikkolaskut puolestaan nähtiin BEAM:lta (-20%), Helium HNT-tokenilta (-15%) ja XRP:lta (-11%).

Kryptomarkkinan seuraava suunta ?

Kryptomarkkinalla on siis viimeisen viikon aikana nähty edes takaista sahausta, kun kurssit viime viikon lopulla laskivat, viikonlopun ja maanantain aikana nousivat ja viime päivinä ovat jälleen tulleet alaspäin. Tässä poikittaisliikkeessä herää luonnollisesti kysymys, minne kryptomarkkinan seuraava selkeämpi suunta mahtaisi olla?

Esitämme tässä viikkoraportissa argumentit molempiin suuntiin, ja annamme lopuksi oman arviomme.

Aloitamme asettamalla viimeisen viikon kurssikehityksen laajempaan kontekstiinsa.

Kryptomarkkina saavutti paikallisen huippunsa syyskuun lopussa, ja on sen jälkeen liikkunut alaspäin hieman sahaten. Tämä sahausliike tarjoaa herkullisen mahdollisuuden nähdä tilanteessa joko “dippi” nousutrendissä, tai “pullback” uudessa laskutrendissä.

Alla oleva sisältö näkyy vain Kvarn X Pro -asiakkaille.

Tutustu Pro-asiakkuuteen ja sen etuihin täällä.

Kirjaudu sisään

Lähetimme sinulle 6-lukuisen kirjautumiskoodin.
Tarkista sähköpostisi ja liitä koodi alle.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kummasta mahtaisi olla kysymys?

Esitämme ensimmäisenä argumentteja nousutrendin jatkumisen puolesta.

Mielestämme selkein argumentti nousutrendin jatkumiselle olisi osakemarkkinan jatkuva nousu. NDX-indeksi on edelleen selvästi noususuunnassa.

Vasta-argumenttina pessimisti voisi tosin todeta, että tämä nousu on alkanut selkeästi hidastua, mikä näkyy yläpuolella olevassa graafissa Relative Strength Indexin (RSI) kääntymisenä laskuun.

Kolmas näkökulma olisi NDX-indeksin lukeman sijaan katsoa teknologiayhtiöiden NDX-indeksin ja yleisindeksi SPX:n suhdetta. NDX:n voi nähdä olevan edelleen nousutrendissä SPX:aa vastaan. Tätä voi lähtökohtaisesti pitää suotuisana olosuhteena kryptomarkkinan kurssikehitykselle.

Yhteenvetona osakemarkkinasta toteamme, että se on edelleen riskillisiä omaisuuseriä suosivassa nousutrendissä, ja vaikka nousu onkin tällä hetkellä hidastunut, emme vielä näe suoranaisia merkkejä nousun kääntymisestä laskuksi.

Toinen argumentti nousutrendin jatkumisen puolesta olisi valuuttapari USDJPY. Yhdysvaltain dollarin vahvistuminen Japanin jeniä vastaan on tämän vuoden aikana ollut kryptovaluutoille suotuisa olosuhde, ja kurssilaskut ovat pääsääntöisesti tapahtuneen jenin vahvistuessa.

Muistin virkistämiseksi kertaamme, että elokuun alussa nähty krypto- ja osakemarkkinoiden raju äkkipudotus liittyi nimenomaan Japanin keskuspankin markkinat hieman yllättäneeseen ohjauskoron nostoon ja sen laukaisemaan jenin vahvistumiseen.

Nämä argumentit antaisivat tukea nousutrendin jatkumiselle. Seuraavaksi tarkastelemme todistusaineistoa, joka puolestaan voisi viitata laskutrendiin.

Ensimmäisenä nostamme esiin, hieman ristiriitaista kyllä, Yhdysvaltain dollarin vahvistumisen. Kuten alla olevasta graafista voidaan nähdä, dollarin vahvistumista kuvaava EURUSD-dollariparin kurssin lasku on tämän vuoden aikana lähes joka kerta tarkoittanut bitcoinin kurssille laskusuuntaa.

Miten dollarin vahvistuminen jeniä vastaan voi olla kryptovaluutoille myönteinen, mutta vahvistuminen euroa vastaan kielteinen olosuhde? Rahapolitiikka ja sen vaikutukset valuutta- ja osakekursseihin on kompleksinen aihe, mutta suhteellisen hyvänä peukalosääntönä on tähän asti toiminut seuraava: Yhdysvaltain dollarin vahvistuminen on lähtökohtaisesti kryptovaluuttojen kaltaisille riskillisille omaisuusluokille kielteinen olosuhde. Toisaalta dollarin vahvistuminen juuri Japanin jeniä vastaan voi kuitenkin olla myönteinen olosuhde, mikäli se johtuu ensisijaisesti jenin heikkenemisestä.


Yhteenvetona valuuttapareista toteamme, että USDJPY-parin ollessa nousussa ja EURUSD-parin ollessa laskussa, valuuttapareista luettava signaali ei ole aivan selkeä, ja olemme varovaisia tekemään niistä vahvoja johtopäätöksiä.

Kolmantena tarkastelemme kryptomarkkinan sisäisiä pääoman liikkeitä. Asetamme ensimmäisenä vastakkain bitcoinin ja etherin ulkopuolisen kryptomarkkinan (pois luettuna suurin stablecoin USDT) kokonaismarkkina-arvon (TOTAL3-USDT) ja bitcoinin kokonaismarkkinarvon (BTC).

Lyhyen aikavälin tarkastelussa voimme nähdä, että (TOTAL3-USDT)/BTC-suhde on vielä noususuunnassa. Pääomat eivät siis ole ainakaan vielä lähteneet vetäytymään alt-coineista kohti bitcoinia.

Hieman pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna voimme nähdä, että (TOTAL3-USDT)/BTC-suhde on tyypillisesti kääntynyt laskuun samaan aikaan tai hieman ennen kuin bitcoinin dollarimääräinen kurssi on kääntynyt laskuun. Ennen kuin näemme (TOTAL3-USDT)/BTC-suhteessa nykyistä selvempää käännöstä, ei se anna meille selkeää perustetta odottaa laskutrendiä.

Toisena näkökulmana vertaamme suurempien alt-coinien (markkina-arvon sijat 3-10, poislukien suurimmat stable coinit) kokonaismarkkina–arvoa pienempien alt-coinien (TOP 10 ulkopuoliset) kokonaismarkkina-arvoon.

Tässä tarkastelussa voimme nähdä, että pienempien alt-coinien kokonaismarkkina-arvon (OTHERS) suhde suurempien alt-coinien kokonaismarkkina-arvoon (TOTAL3-USDT-OTHERS) on maanantaista alkaen kääntynyt melko jyrkkään laskuun.

Hieman pidemmän aikavälin tarkastelu puolestaan näyttää, että tämän suhdeluvun kääntymistä laskuun on usein seurannut myös dollarimääräisten kurssien kääntyminen laskuun.

Kryptomarkkinan sisäisessä dynaamiikassa näemme siis tällä hetkellä hieman ristiriitaista signaalia: pienemmät alt-coinit ovat alkaneet heikentyä bitcoinia vastaan, mutta alt-coinit kokonaisuutena eivät vielä bitcoinia vastaan.

Olemme tässä tarkastelussa siis katsoneet sekä osakemarkkinaa, valuuttakursseja että kryptomarkkinan sisäisiä suhteita. Jokaisessa näissä signaalit ovat olleet hieman ristiriitaisia, ja tarjonneet mahdollisuuden nähdä perusteita sekä nousu- että laskutrendille. Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?

Ensimmäinen ja keskeinen huomio on, että ristiriitaisten signaalien vallitessa voi usein olla viisainta hieman viivyttää vahvimpien johtopäätösten vetämistä ja antaa tilanteen hieman selkiytyä. Pidämme todennäköisenä, että esitetyssä aineistossa havaitut signaalien hetkelliset ristiriitaisuudet oikenevat suhteellisen pian, ja että viikon sisällä tilannetta on huomattavasti helpompi lukea. Mikäli siis mahdollista, emme tekisi kaikista suurimpia päätöksiä juuri tänään, vaan antaisimme todistusaineiston kääntyä selkeämmin samaan suuntaan.

Mikäli  juuri tällä hetkellä olisi pakko ottaa näkemystä, olisimme hieman (mutta vain hieman) enemmän kallellaan laskutrendin suuntaan. Näemme tilanteessa juuri tällä hetkellä mahdollisesti hieman enemmän piirteitä hyytyvästä noususta kuin uuteen nousuun lähdöstä. Näkisimme mielellämme osakemarkkinan nousun jälleen kiihtyvän ja/tai EURUSD-parin osoittavan merkkejä vähintään laskusuunnan päättymisestä, ennen kuin uskaltaisimme asettua vahvemmin nousutrendin kannalle. Tämä ei kuitenkaan ole missään tapauksessa erityisen vahva mielipide, ja nousutrendin näyttökynnys saattaa ylittyä päivänä minä hyvänsä. Korostammekin, että tämän hetken leimaa antavaa piirre on juuri sen hetkellinen vaikealukuisuus.

Seuraavan viikon aikana suosittelemmekin seuraamaan itse kryptokurssien ohella

  1. Pörssikurssien hidastuneen nousun mahdollista uudelleen kiihtymistä, tai vaihtumista suoranaiseksi laskuksi
  2. Valuuttaparin EURUSD laskun jatkumista tai mahdollista taittumista

Tällä evästyksellä saattelemme lukijan varsin kiharaisen ja mielenkiintoisen kryptoviikon pariin.

Palaamme asiaan jälleen seuraavassa Kvarn X Pro viikkoraportissa, joten pysythän kuulolla!

Varainhoitajan tervehdys

Arvoisa Kvarn X Pro-asiakas,

Muistathan että Kvarn X Pro-asiakkaana tarjoamme sinulle viikottaisten markkina-analyysien lisäksi myös henkilökohtaisen kryptovarainhoidon palvelut.

Mikäli haluat keskustella tarkemmin kryptomarkkinan tilasta tai oman kryptosalkkusi sisällöstä, otathan yhteyttä minuun.

Tavoitat minut sähköpostilla (tuomas.maksimainen@kvarncapital.com) tai Kvarn X-palvelussa Tuki-painikkeen kautta jätetyllä yhteydenottopyynnöllä. Toteutamme henkilökohtaiset tapaamiset varainhoitajasi kanssa joko etätapaamisina tai tilanteen salliessa kasvotusten.

Huomaathan että tapaamiset henkilökohtaisen varainhoitajasi kanssa eivät sisällä sijoitusneuvontaa eikä mitään keskusteluissa käsiteltyä tule tulkita sijoitussuosituksiksi.

Oikein mukavaa syksyä ja ollaan kuulolla!

Tuomas Maksimainen

Wealth Manager

tuomas.maksimainen@kvarncapital.com

+358 503855870

Kvarn X Tradingin sisältämä aineisto on tuotettu ainoastaan markkinointiviestinnän tarkoitukseen. Mitään Kvarn X Tradingin kautta välitettävää informaatiota ei tule käsittää tarjouksena tai kehotuksena tehdä mitään osto- tai myyntipäätöksiä eikä muuksi kehotukseksi sijoitustoimenpiteisiin mistään sijoituskohteesta. Uutiskirjeen kopiointi tai sen sisällön lainaaminen ilman Kvarnin antamaa nimenomaista hyväksyntää on kielletty. Uutiskirjeessä esitetyt tiedot koskevat uutiskirjeen kirjoittamisaikaan vallinnutta tilannetta, ja tiedot voivat tai ovat voineet muuttua. Kvarn Capital Oy ei takaa uutiskirjeeseen sisältyvän tai uutiskirjeessä viitatun tiedon oikeellisuutta tai täydellisyyttä.

Olet kirjautuneena Kvarn X Pro -asiakkaana.

Kirjaudu ulos